Welkom aan boord van het Wijhese Veer

Actueel bericht van VANDAAG.......Het Wijheseveer is IN DE VAART volgens de reguliere dienstregeling. Maximum voertuiggewicht is 20 ton.

Over het Wijheseveer

Het Wijheseveer vaart tussen Wijhe en Heerde over de rivier de IJssel. Het is de scheiding tussen de provincie Overijssel aan de Wijhese oever en de provincie Gelderland aan de Heerdese oever. Een overtocht duurt slechts enkele minuten. Het veer vaart elke dag 200 keer heen en weer, zeven dagen in de week voor voetganger, (brom)fietser, motor, auto en vrachtauto (t/m 25 ton).

Via Social Media als Twitter, Facebook blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en informatie. We communiceren bijvoorbeeld over gewijzigde vaartijden en informatie tijdens tijden van hoog water.

Wist u dat

  • Wij varen op groene brandstof en dat als enige veerdienst in Nederland.
  • U kunt ook met PIN betalen bijvoorbeeld als u geen contant geld op zak heeft.

Standaard tarieven

Voor normaal gebruik

Lees meer

Strippenkaarten

Voor onregelmatig gebruik

Lees meer

Maandkaarten

Voor intensief gebruik

Lees meer

Infocentrum Den Nul

Infocentrum Den Nul

Aan de Wijhese kant van de IJssel, drie kilometer van het Wijheseveer, is infocentrum Den Nul gevestigd. In dit informatiecentrum IJssel Den Nul stromen informatie over natuur, water en cultuurhistorie bijeen. Bezoekers kunnen dit ontdekken en beleven door te voelen en lades te openen in de expositie, onderzoeken en knutselen in het seizoenslap en beleven in het gebied rondom het gebouw.

Heerderstrand

Heerderstrand

Aan de Heerdese kant van de IJssel, tien kilometer van het Wijheseveer, vind je het Heerdestrand. Het recreatiegebied ligt midden tussen de bossen van de Veluwe. Op het terrein met strand, schoon zwemwater en diverse kiosken, kun je talloze sportieve activiteiten doen. Er zijn volop mogelijkheden voor zwemmen, beachvolleybal, waterpolo of kano├źn op de plas.

Wandelroute: Ruige Route

Wandelroute: Ruige Route

Een mooie wandelroute nabij het infocentrum Den Nul is de Ruige Route. Deze begin bij het informatiecentrum. U kunt de Duursche Waarden en Fortmond met deze route goed verkennen. De naam zegt het al: Laarzen meenemen. De route is een combinatie van de uitgezette groene route, gecombineerd met een stukje rode route. Meer informatie bij het infocentrum.